Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju

Tehnička podrška i poduzetništvo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]KAKO POKRENUTI POSAO I UNAPRIJEDITI POSLOVANJE (SIYB) Program SIYB spada u najveće globalne programe obuke iz poslovnog menadžmenta i pomaže preduzetnicima da pokrenu i razvijaju posao. Sastoji se od četiri paketa obuke koji odgovaraju različitim fazama poslovnog razvoja i to:

  1. Kako doći do poslovne ideje (GYB) - pomaže pri razradi konkretne poslovne ideje
  2. Kako pokrenuti posao (SYB) - pomaže u izradi plana poslovanja prihvatljivog za finansiranje (Priručnik "Kako pokrenuti posao", 
  3. Kako unaprijediti poslovanje (IYB) – pomaže pri razvijanju vještina i planova unapređenja u pogledu kontrole nabavke i zaliha, marketinga, troškova, knjigovodstva, poslovnog planiranja i upravljanja ljudskim resursima.
  4. Proširite svoje poslovanje (EYB) - pomaže preduzetnicima koji su okrenuti rastu da izrade strategiju poslovnog razvoja.

Njegovi korisnici su donatori/vlade, organizacije za razvoj poslovanja/NVO i potencijalni i postojeći poduzetnici. Zbog svoje jednostavnosti, program SIYB može  se ponavljati i realizovati sa velikim brojem učesnika. Trenutno se u prilagođenom obliku primjenjuje u preko 100 zemalja, a materijali su prevedeni na više od 40 jezika. Osim toga, ovaj program vam pruža mogućnost da se priključite globalnoj mreži predavača, viših predavača i partnerskih institucija (javnih i privatnih). Njegova prednost jeste sistem izbora, certifikacije i praćenja predavača, čime se obezbjeđuje visok standard stručnosti. Ukoliko ste zainteresovani za više detalja, molimo da se obratite našem timu u BiH. Sve dodatne kontakt informacije možete naći na internet stranici: www.eu4business.ba ili slanjem maila na [email protected] NAŠ POSLOVNI MODEL JE TIMSKI RAD – RAZMJENA MATERIJALA, RAZMJENA ZNANJA[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane vijesti