Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju
Poziv medijima: PRESS KONFERENCIJA PROJEKTA „SARAJEVO OUTDOOR CITY“ SARAJEVO GRAD TURIZMA U PRIRODI

Poziv medijima: PRESS KONFERENCIJA PROJEKTA „SARAJEVO OUTDOOR CITY“ SARAJEVO GRAD TURIZMA U PRIRODI

Pozivamo predstavnike medija da proprate presss konferenciju projekta „Sarajevo Outdoor City“ koje će se održati u srijedu, 16.12.2020. godine u 10:00 sati u hotelu Courtyard by Marriott, Sarajevo

Ovom prilikom bit će prezentiran brending strategija za promociju i unapređenje aktivnog turizma u prirodi i na otvorenom, koji će poboljšati promociju i utrživost turističkih potencijala prirodnog okruženja Kantona Sarajevo.

Izjave za medije će se održati u 10:00, a medijima će se obratiti:

  • Mufik Muslić - predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo
  • Emir Vučijak - član projektnog tima „Sarajevo Outdoor City“ iz Udruženja brdskih biciklista – MTBA
  • dr. Almir Peštek - konsultant pri Ekonomskom institutu Sarajevo

Projekat „Sarajevo Outdoor City“ ima posebnu važnost u doba pandemije Covid-19. Doprinijeti će razvoju Sarajeva kao brenda i jedinstvene destinacije za turizam u prirodi i na otvorenom, te razvoju turističkih ponuda koje se odnose na penjanje, planinarenje, brdski biciklizam i turno skijanje. Uključiti će lokalno stanovništvo rubnih dijelova grada, a domaćim i stranim ljubiteljima outdoor aktivnosti ponuditi novi doživljaj Sarajeva. Pored toga, projekat će putem web platforme i upotrebom mobilne aplikacije doprinijeti boljoj digitalizaciji pružatelja usluga u turizmu i boljem predstavljanju njihovih sadržaja, dizajna i ukupnog turističkog iskustva. Također, zajedno sa nadležnim institucijama podržat će aktivnosti na razvoju i održavanju turističke infrastrukture, što će sve zajedno doprinijeti većem broja turista i boljoj utrživosti ovog segmenta turističke ponude u Kantonu Sarajevo.

Ukupna vrijednost „Sarajevo Outdoor City“ projekta je veća od 472.000 KM, od čega je Evropska unija kroz EU4Business osigurala bespovratna sredstava u iznosu većem od 378.000 KM. Realiziraju ga Lupon Ventures d.o.o. Sarajevo, Udruženje brdskih biciklista – MTBA iz Sarajeva, Udruženje za internet promociju biznisa i turizma "e-Mreža" iz Sarajeva, Klub ekstremnih sportova “No Comment“ iz Sarajeva i Ski klub Bjelašnica.

Projekat EU4Business vrijedan je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka sa 1,1 miliona eura. EU4Business zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Za dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate:

Edin Alić, koordinator projekta „Sarajevo Outdoor City“

Email: [email protected], Tel: 061 201 098

Povezane vijesti