Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju
POKRENI SVOJ ICT ILI KREATIVNI BIZNIS!

POKRENI SVOJ ICT ILI KREATIVNI BIZNIS!

Profesionalac ste iz oblasti fotografije, grafike ili filma? Modni ste kreator? Dobri ste u razvoju softvera, upravljanju operativnim sistemima, u web dizajnu ili srodnim oblastima? Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti kreativnih industrija i informaciono komunikacijskih tehnologija primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, turizma, preko metalne, drvne i tekstilne industrije, pa sve do pametnih gradova? Nudimo vam podršku u pretvaranju vaše inovacije, proizvoda, usluge ili koncepta u održiv biznis!

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade osobe sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina, a koje planiraju registrovati biznis nakon datuma zatvaranja ovog Poziva, da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Učesnice i učesnici će kroz ovaj program dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju, odnosno u izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja. Prijave je moguće predati putem online obrasca do 30.10.2020.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Puni tekst Javnog poziva pogledajte OVDJE. 

Povezane vijesti