Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju
Kako izgraditi sigurno dječije igralište

Kako izgraditi sigurno dječije igralište

S ciljem promocije važnosti ispitivanja i održavanja dječijih igrališta održana je „Konferencija o sigurnosti dječijih igrališta“ na kojoj je predstavljena platforma koja korisnicima pruža mogućnost organizovanog praćenja, održavanja, rekonstrukcije i planske izgradnje dječijih igrališta. Platforma je rezultat projekta finansiranog od strane Evropske unije i Savezne Republike Njemačke, a kroz projekat su uvedeni i novi proizvodni procesi i digitalizacija poslovanja u kompaniji Glovis d.o.o. što je poboljšalo produktivnost i konkurentnost ove kompanije.

„Apliciranje na projekte Evropske unije u našoj zemlji poput EU4Business projekta, uveliko doprinosi razvoju lokalne privrede i manjih kompanija. Ovaj uspješno realizirani projekat u našoj kompaniji je uspio objediniti sve segmente našeg poslovanja te učinio da proizvodni proces u firmi bude zaokružen uvođenjem digitalnih inovacija, ali i tehničkih rješenja poput linije za plastifikaciju metala, koja je vrlo značajna ne samo za postizanje vrhunskog kvaliteta naših proizvoda nego i kao uslužna djelatnost naše kompanije. Platforma za digitalizaciju održavanja dječijih igrališta, kao jedna od aktivnosti projekta, će pomoći zainteresovanima da steknu uvid u stanje i lokacije dječijih igrališta u BiH, s tendencijom širenja na zemlje regiona“, istakla je Naida Baručija, projekt menadžer kompanije Glovis.

Na konferenciji je bilo riječi o projektovanju i izgradnji sigurnog igrališta, sistemu upravljanja sigurnosti dječjih igrališta u gradovima, te ispitivanju sigurnosti proizvoda prema važećim standardima od strane akreditirane laboratorije LIND koja djeluje u okviru Agencije ZEDA.

Prisutni su imali priliku da vide demonstraciju ispitivanja opreme za dječija igrališta od strane uposlenika laboratorije LIND, te da se upoznaju sa najčešće utvrđenim neusklađenostima opreme za dječija igrališta i površine potrebne za opremu.

Direktor Agencije ZEDA, Senad Pašalić, naglasio je važnost realizacije ovakvih događaja i promocije sigurnosti proizvoda sa naglaskom na opremu za dječija igrališta i površine potrebne za opremu.  

 

Povezane vijesti