Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju
Izdvajamo / Vijesti

Javni poziv tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući mjere zaštite od COVID-19)

Prijavite se na Javni poziv za učešće u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući mjere zaštite od COVID-19) u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini

Izdvajamo / Vijesti

NAJAVA: četvrtak, 01.12. info sesija, 600 hiljada KM za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu u sektoru poljoprivrede

Povodom objavljenog Javnog poziva za sektor poljoprivrede u Bosni i Hercegovini, najavljujemo info sesiju koja će biti održana u četvrtak, 01.12. od 11 sati putem Facebook stranice EU4BusinessRecovery.

Izdvajamo / Vijesti

Održane obuke na temu „Izgradnja kapaciteta i podrška u strateškom planiranju sa fokusom na zelenu ekonomiju"

Dva trodnevna treninga na temu “Izgradnje kapaciteta i podrške u strateškom planiranju sa fokusom na zelenu ekonomiju” održana su u sklopu pojekta EU4Business Recovery - Green od 14. do 16. septembra na Jahorini i u Mostaru od 9. do 11. novembra.

Izdvajamo / Vijesti

Otvoren EU4BusinessRecovery javni poziv: 600 hiljada KM za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu u sektoru poljoprivrede

U okviru projekta EU4BusinessRecovery, koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, danas je objavljen Javni poziv za učešće u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu (uključujući mjere zaštite od COVID-19) u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Izdvajamo / Vijesti

Staza stare pruge EU4Business

Uskotračna austro-ugarska pruga i u narodu poznati “Ćiro”, prevozili su putnike duž cijele Bosne i Hercegovine. Modernizacijom putovanja Ćiro je pao u zaborav, a staze njegove pruge ostale su skrivene u šumama i poljima Bosne i Hercegovine.

Izdvajamo / Vijesti

Enjoy Sarajevo - Romanija region EU4Business

Na području Istočnog Sarajeva, turizam predstavlja stratešku granu privrede. Zahvaljujući ponajviše olimpijskoj planini Jahorina, ovo područje iznimno je posjećeno tokom zimske turističke sezone.

Izdvajamo / Vijesti

Zelene destinacije EU4Business

2014. godine Boro Marić i udruženje Greenways, započeli su u Pecki obnovu stare zapuštene škole. Nakon obnove, školu su adaptirali u Centar za posjetitelje te su počeli s razvojem turizma u selu Pecka