Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju
DRUGI JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU "PODRŠKA ZA POKRETANJE STARTUP-A IZ OBLASTI IT-A"

DRUGI JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU "PODRŠKA ZA POKRETANJE STARTUP-A IZ OBLASTI IT-A"

Grad Banja Luka, Gradska razvojna agencija (CIDEA) i Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR pozivaju mlade osobe, starosti od 18 do 35 godina, da se prijave za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja STARTUP-a iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija koje imaju primjenu u IT.

Glavni cilj projekta “Podrška za pokretanje STARTUP-a iz oblasti IT-a” je doprinijeti povećanju zapošljivosti među mladima jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje. Projektom je planirano organizovanje obuka iz preduzetništva za 100 kandidata, koji će izraditi poslovne planove za svoje ideje i iste moći da kandiduju za finansijsku i nefinansijsku podršku. čime se stvaraju uslovi za povećanje broja novih preduzetnika i novih radnih mjesta. U prvom krugu obuku je prošlo 40 kandidata i izabrano 8 poslovnih ideja, dok će u naredna dva biti odabrano još 60 kandidata za obuke, a 12 njih će dobiti dalju mentorsku i finansijsku podršku.

Prijave (link na prijavni formular) https://bit.ly/3cHVeCe se mogu popuniti direktno na obrascu ili u prostorijama Gradske razvojne agencije Banja Luka na adresi Josifa Pančića 8.

Povezane vijesti