Europa Giz Ilo UNDP

EU4BusinessRecovery

Za snažnu domaću ekonomiju
DRUGI JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U  PROGRAMU PODRŠKE RAZVOJU BIZNISA U OPĆINI TRAVNIK

DRUGI JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE RAZVOJU BIZNISA U OPĆINI TRAVNIK

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik u saradnji sa BeeZone biznis inkubatorom Centra za edukaciju mladih poziva sve zainteresirane mlade osobe koje žele pokrenuti vlastiti biznis da se prijave za učešće u programu podrške razvoju poduzetništva koji se provodi u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realizuju ga GIZ, UNDP i MOR.

Općina Travnik, Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” i Nobil d.o.o. Nova Bila realizuju projekt TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik koji se provodi u okviru EU4Business programa i čijom realizacijom se očekuje unapređenje kapaciteta najmanje 100 osoba za poslovno planiranje kao i 20 funkcionalnih novoregistrovanih biznisa. 

Pravo na učešće u programu podrške razvoja poslovnih ideja imaju punoljetne osobe do 35 godina starosti koje žele pokrenuti vlastiti biznis na teritoriji općine Travnik uz finansijsku i savjetodavnu podršku BeeZone biznis inkubatora ili novoregistrovani biznisi na teritoriji općine Travnik, koji su registrovani u toku 2020. godine a čiji je rani stadij razvoja ugrožen pandemijom COVID-19.

Poželjno je da kandidati imaju:

  • Visok nivo motivacije za pokretanje samostalnog biznisa
  • Obrazovanje za iste ili slične poslove ako se isti zahtijevaju u procesu registracije biznisa
  • Radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
  • Sposobnost analitičkog razmišljanja i definisanja jasne poslovne ideje

Kandidati čija aplikacija zadovolji kriterije Komisije za procjenu poslovnih ideja dobit će priliku za pokretanje biznisa uz savjetodavnu i finansijsku podršku BeeZone Inkubatora.

Rok za podnošenje prijava je 15.01.2021. u 16:00.

Dokumente za podnošenje prijave, kao i više informacija o Javnom pozivu možete pronaći na web stranici beezone.ba/javni-poziv.

Povezane vijesti