AgriTech  Oslobodite potencijal AI

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na drugi AgriTech samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom GROW YOUR FUTURE koji će se održati 21. septembra na sarajevskom Metalcu.

AI
mask
about

AgriTech 2023.

Dragi ljubitelji poljoprivrede i tehnologije,

Pripremite se za najuzbudljiviji događaj u svijetu poljoprivrede! AgriTech Summit se vraća ove godine, a ovog puta će se baviti ključnim pitanjem: "Kako vještačka inteligencija transformiše poljoprivredno-prehrambeni sektor? 21. septembar 2023. godine, Sarajevo!

Nakon izvanrednog uspjeha prošlogodišnjeg AgriTech Summita, na kojem smo okupili više od 250 stručnjaka i zaljubljenika u poljoprivredu, ovogodišnje izdanje će biti još spektakularnije i informativnije!

Zamislite budućnost u kojoj vještačka inteligencija, napredni uređaji, precizni tehnološki alati i sofisticirani robotski sistemi sarađuju sa farmerima i kompanijama kako bi stvorili profitabilniju, efikasniju, sigurniju i ekološki održiviju poljoprivredu. Na AgriTech Summitu 2023, donosimo dinamične interaktivne diskusije i prezentacije najnovijih tehnoloških inovacija u poljoprivredi, istražujući kako će vještačka inteligencija oblikovati budućnost ovog sektora. Takođe ćemo razmotriti ključne izazove sa kojima se sektor suočava u doba tehnološkog napretka.

Ovo je prilika da se pridružite liderima u poljoprivredi, inženjerima, istraživačima i tehnološkim stručnjacima kako bismo zajedno oblikovali budućnost poljoprivrede.

Govornici i panelisti.

AgriTech Summit 2023

Govornici.

Niko Simos

Agritecture, Grčka

Niko je istraživač iz Soluna, Grčka. Ima magisterij iz poljoprivredne proizvodnje biljaka sa specijalizacijom u hidroponici. Prethodno je radio sa Institutom za genetsko unapređenje i fitogenetske resurse, a trenutno pohađa drugi magisterij iz primijenjenih tehnologija u poljoprivredi sa fokusom na vertikalno uzgajanje, LED svjetla i potrošnju energije.

Jim McDougall

Outfield, UK

Jim McDougall (Osnivač i Direktor) ima viziju da svijetu obezbijedi više voća uz manju potrošnju resursa. Putem digitalne transformacije, cilja osigurati da svaki usijev bude upravljan prema svojim potrebama, maksimizirajući prinos i minimizirajući upotrebu hemikalija.

Jasmin Jahić

UK

Jasmin Jahić je gostujući istraživač na Univerzitetu u Kembridžu na katedri za informatiku. Također je direktor studija za informatiku na Queens koledžu u Kembridžu. Doktorirao je na Univerzitetu u Kaiserslauternu, Njemačka.

Željana Grbović

Novi Sad - BioSense

BioSense Institute and its latest achievements in the domain of precision and digital agriculture.

Željana Grbović je predana mlada istraživačica i doktorantkinja završne godine na doktorskim studijima elektroinženjeringa na Univerzitetu u Novom Sadu. Njena strast leži u primjeni tehnika mašinskog učenja i dubokog učenja u poljoprivrednim aplikacijama.

Amila Pilav Velić

Univerzitet u Sarajevu
Ekonomski fakultet
u Sarajevu

Prof. dr Amila Pilav-Velić je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za menadžment i informacione tehnologije. Prvi je doktor nauka u oblasti inovacija u BiH, a postdoktorsko istraživanje završila je na Freie Universität u Berlinu, na Odsjeku za Inovacijski menadžment.

Panelisti.

Bogdan Mladenović

Univerzitet u Beogradu – Poljoprivredni fakultet

Bogdan Mladenović dipl. pravnik, zaposlen na Univerzitetu u Beogradu – Poljoprivrednom fakultetu od 2003 gde radi na poslovima sekretar fakulteta. Od 2018 je i menadžer AgroNET – Centra za obrazovanje i istraživanja ( https://agronetbeograd.rs/ ). Pohaćao je više obuka iz oblasti intelektualne svojine.

Senka Gajinov

DunavNET group, Novi Sad

Spasenija Gajinov, diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u oblasti zaštite bilja, gde je stekla i zvanje magistra nauka u oblasti Genetike i oplemenjivanje biljaka. Ima preko 15 godina iskustva na poslovima održavanja javnih zelenih površina kao i implementiranja novih tehnologija u oblasti proizvodnje i održavanja ukrasnih vrsta.

Jasmin Grahić

Univerzitet u Sarajevu
Poljoprivredno-prehrambeni fakultet

Porf. dr Jasmin Grahić je stručnjak u oblasti biljne poljoprivredne proizvodnje. Posvećen je unapređenju poljoprivredne proizvodnje kroz primjenu pristupa koji promovišu preciznu i klimatski pametnu poljoprivredu, kao i uvođenje informaciono-komunikacionih tehnologija u sektor poljoprivrede.

Ivana Rendulić Jelušić

Alti Agro d.o.o. , direktorica i osnivačica

Ivana je diplomirala na Agronomskom fakultetu u Zagrebu 2005. godine, usmjerenje bilinogojstvo, smjer voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo. Doktorirala je na istom fakultetu 2022. godine, a tema istraživanja i doktorskog rada bila je vezana uz pametnu poljoprivredu i nove tehnologije – „Primjena vegetacijskih indeksa u kvalitativnom zoniranju vinograda i povećanju ekonomičnosti vinogradarske proizvodnje“.

Raspored programskih događaja.

"Grow your future"

21. septembar 2023
Metalac

11:15 – 11:35

Govornici

Više

Govornici:

Jasmin Jahić, UK

Entrepreneurship Potential of AI in Agriculture/Potencijal umjetne inteligencije za poduzetništvo u poljoprivredi

Predictions about using AI in agriculture, examples of its application,
and potential opportunities for local development (e.g., start-ups).

11:35 – 11:50

11:50 – 12:20

Govornici

Više

Govornici:

Niko Simos, Agritecture, Grčka

Urban farming and the benefits to the local communities. From low to high technology

Amila Pilav Velić

Is agricultural digital transition reality?

12:20 – 12:35

13:45 – 14:45

Data-driven decision making for smarter agriculture/ "AgriAnalytica: Cultivating Brilliance through Data-Driven Insights"

Panelisti

Više

Data-driven decision making for smarter agriculture/ "AgriAnalytica:
Cultivating Brilliance through Data-Driven Insights"

Panelisti:

Bogdan Mladenović, Univerzitet u Beogradu – Poljoprivredni fakultet

Senka Gajinov, DunavNET group, Novi Sad

Jasmin Grahić, Univerzitet u Sarajevu, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet

Ivana Rendulić Jelušić, Alti Agro

14:45 – 15:00

15:00 – 15:15

15:15 – 15:45

Govornici

Više

Govornici:

Željana Grbović, Novi Sad

BioSense Institute and its latest achievements in the domain of precision and digital agriculture

Jim McDougall, Outfield, UK

Digital transformation and connected ecosystem for increasing fruit yields, reducing
chemical use, and priming the supply chain + kicking off on digital twins
and how that could revolutionize vineyards and orchard management

15:45 – 16:00

Kako doći?

AgriTech Summit 2023

Registracija.

AgriTech Summit 2023

Registrujte se